Στην τελετή απονομής του Σήματος Ισότητας SHARE, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022, ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαδικασία διεκδίκησης και επιβραβεύθηκαν για τις προσπάθειές τους, ήταν εμφανή στις δηλώσεις και τις εντυπώσεις που μοιράστηκαν με το κοινό. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από αυτά τα αποσπάσματα, ενώ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το πλήρες βίντεο της τελετής απονομής.

Θέλουμε έναν κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε εμείς αλλά και όπως τον ονειρεύεται ο καθένας για τον εαυτό του. Η σημερινή απονομή είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί για εμάς μια μεγαλύτερη δέσμευση για να γινόμαστε καλύτεροι.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομάδα του SHARE μας ενέπνευσε. Συνειδητοποιήσαμε πράγματα, ενδυναμωθήκαμε, βάλαμε ένα πλαίσιο και μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα τις αξίες μας. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για όλους μας.

ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕ

Με αυτό το πρόγραμμα ο σπόρος μπήκε μέσα στον οργανισμό. Έχουμε 1500 εργαζόμενους που βρίσκονται πίσω από αυτό το βραβείο και αυτοί είναι οι άνθρωποι που με τις συμπεριφορές τους, τις καλές πρακτικές και τις διαδικασίες που εφαρμόζουν καθημερινά, βάζουν το λιθαράκι για να εξελίξουμε την ισότητα και τη συμπερίληψη στον οργανισμό μας και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η συμμετοχή μας σε αυτό το έργο ήταν σημαδιακή. Ήταν για εμάς μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για να έχουμε ισότιμες διαδικασίες και μια δέσμευση στο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πετύχουμε ουσιαστική συμπερίληψη στο χώρο εργασίας.

ΟΜΙΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η σημερινή επιβράβευση είναι η αναγνώριση μιας προσπάθειας χρόνων που γίνεται στην ATOS Ελλάδος. Κινούμαστε χρόνια σε αυτήν την κατεύθυνση, παρόλο που βρισκόμαστε σε έναν καθαρά ανδροκρατούμενο κλάδο, αυτόν της Πληροφορικής, οπότε δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

ATOS

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους όλους τους ανθρώπους από το πρόγραμμα και ιδιαίτερα το Women On Top, γιατί μας βοήθησαν πάρα πολύ σε όλη την εξέλιξη του έργου. Και φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ήταν πάντα ανοιχτή σε προτάσεις και αλλαγές, με γνώμονα τους συνεργάτες αλλά και τους εργαζόμενους, που είναι τελικά και εκείνοι που κάνουν τη διαφορά.

ΒLUE VALUE

Θα θέλαμε οι πολιτικές που ξεκινάμε με το πρόγραμμα SHARE να αποτελέσουν μια επιστροφή στα βασικά. Γιατί μέσα σε όλο αυτό που ζούμε σήμερα, με την ανατροπή όλων όσων θεωρούμε αυτονόητα -με τις ανθρώπινες αξίες και την ισότητα μέσα σε αυτά- δεν πρέπει οι πολιτικές για τη συμπερίληψη να αποτελούν κάτι που δεν θεωρούμε αυτονόητο ή κάτι για το οποίο θα πρέπει να παλεύουμε.

COMMIT

Για μας ήταν πάρα πολύ σημαντική η ένταξη σε αυτήν τη δραστηριότητα. Ήδη προσπαθούμε, εδώ και χρόνια, να υπάρχει ισορροπία στην εταιρεία μας, να επιδιώκουμε την ισότητα και να συναισθανόμαστε τους συνεργάτες μας και τα προβλήματα στην καθημερινότητά τους. Θέλουμε να νιώθουν όλοι καλύτερα στο εργασιακό περιβάλλον, χωρίς να παρεμβαίνουν στερεότυπα και άλλες διακρίσεις.

ΜΕΝΤΩΡ SOLUTIONS

Φέτος με αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συλλέξουμε στοιχεία, να φτιάξουμε τους κανόνες και τις πρακτικές μας, να τα επικοινωνήσουμε όλα αυτά και να δεσμευτούμε για το αύριο -που θα είναι ακόμη καλύτερο, γιατί κοιτάζουμε το μέλλον.

GRANT THORNTON

Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα αυτή τη διαδρομή. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω στη μεθοδολογία του SHARE, να εμβαθύνουμε την αντίληψή μας εσωτερικά για θέματα ισότητας φύλου, και δηλώνουμε παρούσες σε οποιαδήποτε συνεισφορά αναθεώρησης της θεματολογίας, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να υπάρχει μια καλύτερη συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης.

HUMAN RIGHTS 360

Παρόλο που είμαστε πολύ χαρούμενοι για το SHARE, ελπίζουμε αυτό το σήμα να μην έχει καμία αξία στα επόμενα χρόνια, γιατί όλα αυτά που πρεσβεύει θα θεωρούνται αυτονόητα, θα έχουν κατακτηθεί και δεν θα χρειάζεται πλέον να παλέψουμε καθόλου γι’ αυτά.

ΟΤS

Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Μας βοηθήσατε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά. Εμείς από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξαπλώσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να το δώσουμε και στην υπόλοιπη επικράτεια, σε όλες τις επιχειρήσεις. Για εμάς που είμαστε μια ελληνική επιχείρηση, αλλά ταυτόχρονα και πολυεθνική, είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις μέσα σε αυτό το πρόγραμμα. Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα εδώ και τη δική μας που το αγκάλιασε με τόσο μεγάλη αγάπη.

PRINTEC

Το Σήμα ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο για να αλλάξουμε πολιτικές στην εταιρία μας και τα καταφέραμε. Θέσαμε καινούρια πλαίσια για να πετύχουμε εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και είμαστε πολύ περήφανες σήμερα που είμαστε ανάμεσά σας. Το πρόγραμμα SHARE και η απόκτηση του Σήματος είναι πρωτοποριακά. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ισότητα των φίλων είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά σήμερα γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, που δεν αφορά μόνο τις εταιρίες αλλά και όλη την κοινωνία.

THE BODY SHOP

Η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα είναι από τους 3 κύριους πυλώνες της βιωσιμότητας της εταιρείας, οπότε σήμερα γιορτάζουμε τα χρόνια που ο στόχος αυτός βρίσκεται στην εταιρική μας κουλτούρα. Το SHARE μας έδωσε τη μεθοδολογία, μας δόμησε, έδωσε όνομα στις διαδικασίες μας, μας έφερε αντιμέτωπους με νούμερα, και αυτό μας έκανε να πεισμώσουμε ακόμη περισσότερο και μας δεσμευτούμε για ένα μέλλον προσανατολισμένο προς την ισότητα.

WELLA